Fasola, czyli białko
- 871 Views
- Redaktor prawodoinformacji.pl
- 25 stycznia 2019
- Odżywki białkowe informacje skuteczność efekty dieta
Fasola jest jednym z najzdrowszych warzyw, niezależnie od tego, czy mówimy o diecie wegetariańskiej, czy o diecie uwzględniającej mięso. W pierwszym przypadku największym atutem fasoli jest białko bardzo wysokiej jakości, na którego niedobory często narażamy się, gdy rezygnujemy z mięsa. Fasola to także duże ilości błonnika. Jak we wszystkich roślinach strączkowych, znajdziemy tu wapń, żelazo, witaminy z grupy B oraz potas. Fasola okazuje się prawdziwym sprzymierzeńcem osób na diecie odchudzającej i niskocholesterolowej. Nie dla wszystkich jednak jest bezproblemowym składnikiem potraw: niektóre osoby uskarżają się bowiem na problemy gastryczne związane ze spożywaniem warzyw strączkowych. Okazuje się jednak, że problem rozwiązuje wcześniejsze moczenie fasoli, wzbogacenie fasoli o zioła takie jak: koper włoski, majeranek, kminek czy tymianek. Pod koniec gotowania można też dodać do fasoli nieco octu jabłkowego. Dobrą wiadomością jest też informacja, że układ trawienny przyzwyczaja się do strączków i po jakimś czasie znosimy je coraz lepiej.

- 10 stycznia 2021
Arginina- do czego służy?
- 9 października 2020
Gaz CS do obrony
- 6 sierpnia 2020
Zapotrzebowanie kaloryczne jak liczyć ?
- 24 czerwca 2020
Arginina- do czego służy?
Gaz CS do obrony
Zapotrzebowanie kaloryczne jak liczyć ?
Redukcja masy najlepsze sposoby
Tyrozyna do czego służy ?
Dobry trening na redukcję
Owoce a szybszy metabolizm
Odżywka białkowa Activlab muscle up