Odżywki białkowe informacje skuteczność efekty dieta

Kotlety w wersji fit. Alternatywne spojrzenie na białko.

Kuchnia polska jest wysokoenergetyczna i tłusta. Jednym z ważniejszych jej elementów jest pyszny kotlet. Kaloryczność tej potrawy sprawia jednak, że na żołądek XXI- wiecznego Polaka to zdecydowanie za dużo. W dodatku, wśród nas jest coraz więcej wegan i wegetarian, którzy ze względów ideologicznych odrzucają mięso- jako składnik pożywienia. Czym więc zastąpić mięso w kotlecie, by był smaczny i zawierał dużo wartościowego białka? Okazuje się, że ludzka kreatywność nie ma granic. I bardzo dobrze! Ogromną furorę wśród internautek robią kolety z pieczarek! Pieczarka jest grzybem bardzo docenianym w kulinarnym świecie i doskonale komponuje się z chrupiącą panierką! Dla fanów kuchni południowoamerykańskiej, utożsamiających się z Aztekami, wymyślono kotlety z kukurydzy, groszku, marchewki i jajka. Ta propozycja zawiera odpowiednią ilość białka, które jest tak ważne w zbilansowanej diecie. Kotlety ziemniaczane z koperkiem są atrakcyjną propozycją dla pań domu, które lubują się w przygotowywaniu potraw z ziemniaka, który często gości na talerzach Polaków. Jak widać alternatyw jest wiele.